Ancelottis opskrift på succes: Motivation, holdånd og god fodbold

Logo Realmadrid 010101

Sæsonens tredje Derbi venter torsdag aften, når Real Madrid gæster Atlético Madrid i ottendedelsfinalen i Copa del Rey. Her følger Carlo Ancelottis vigtigste udtalelser fra dagens pressemøde.

 

1. Opskriften på 21 kampe uden nederlag

21 kampe er der gået siden, at Real Madrid senest tabte en kamp. Ancelotti blev spurgt ind til den flotte stime, og her lød svaret:

- Jeg kan lide atmosfæren i denne klub og i omklædningsrummet. Nøglen til succes er den rolige atmosfære, en motiveret gruppe og en stærk holdånd. Vi spiller også god fodbold, er solide og har klare idéer. Dette er de tre komponenter, der gør, at du kan have succes: en motiveret atmosfære, en stærk holdånd og spille god fodbold.

Det lyder jo meget simpelt, men øjetesten viser for tiden, at det spiller for Real Madrid. Ancelotti skal have stor kredit for de bagvedliggende faktorer som holdånd og atmosfære, men spillet har også været i markant forbedring, og det skal blive spændende at se, hvordan det går, når Real Madrid torsdag aften skal spille netop den kamp, man tabte senest for 22 kampe siden.

2. Et væld af spillere i topform

Ancelotti knyttede specifikke kommentarer til en række spillere. Der blev delt en masse roser ud, og her følger de vigtigste:

Først og fremmest lyder det til, at Rodrygo er klar til kamp trods rygter om småskavanker:
- Han havde brug for en dag mere med lav intensitet. Han er i en god periode og var afgørende i de to Super Cup-kampe, især mod Atlético. Han kommer tilbage til sit bedste. Han har det fint til i morgen.

Om Brahim Díaz:
- Han er vendt tilbage efter to år hos Milan, og han har mere taktisk bevidsthed og mere energi. Han er stærkere og excellerer i de små rum. Han udfører også vigtigt defensivt arbejde. Han er en komplet spiller, der hjælper os meget.

Om Valverde:
- Jeg har spurgt ham, hvor han foretrækker at spille, og det er ligegyldigt for ham. Det er det også for mig. Det vigtige er, at han kan spille, for han er en essentiel spiller for os.

Om Vinícius:
- Han er tilbage i sit bedste efter skaden. Han er ved at lære at spille lidt mere centralt, og det gør ham endnu farligere og mindre forudsigelig, end når han spiller bredt. Han arbejder meget godt sammen med Rodrygo, og jeg kunne lide, hvad han har gjort ud over de tre mål.

Udtalelserne vidner blot om Real Madrids gode periode. Brahim har forbedret sig, Valverde tager enhver rolle, Ancelotti giver ham, og Vinícius er tilbage i topform. Det handler om at ride på bølgen, og meget er fryd og gammen i Real Madrid for tiden. Forhåbentlig kan det fortsætte, især hvis Vinícius skal til for alvor at blive en faktor i denne sæson.

Seneste artikler...