Jesús Vallejo-interview: Om livet i England og Zidanes betydning

Tilbage i juli underskrev Jesús Vallejo en ny kontrakt med Real Madrid og blev lejet ud til Premier League-klubben Wolverhampton Wanderers - bedre kendt som Wolves. Det er dog blevet til sparsomt med spilletid for spanieren, som har givet et interview i AS, bl.a. om livet i England.

Hvordan går det i Wolverhampton?

- Meget godt. Jeg er blevet behandlet fænomenalt lige siden den dag jeg kom. Jeg er meget komfortabel med holdet, træneren og måden vi spiller på.

Du havde mange tilbud på bordet… hvorfor Wolverhampton?

- Det var lidt af hvert… Jeg ville gerne have denne her oplevelse. Jeg talte med Jonny Otto og Adama og Real Madrid anbefalede mig at komme her til. De fortalte mig, at de ville fremme min udvikling, og jeg ville derhen hvor de følte det var bedst. Og selvfølgelig blev jeg også påvirket af Wolves. Nuno ringede til mig og fortalte om projektet. Det var klubben der ville det mest.

Tilpasser du dig til England?

- Det er gået ret stærkt, fordi klubben støtter én meget. Jeg har lænet mig meget op ad Jonny, Adama, Raúl Jiménez… Vi er som en familie hér, fordi vi tilbringer meget tid sammen på træningsanlægget og vi spiser sammen.

Hvad har overrasket dig mest?

- Træningsmetodologien er anderledes. Spillerne er meget mere fysisk forberedte. Og måden englænderne ser fodbold på… for deres skyld kunne de spille hver dag.

Hvordan er Wolves?

- Det er en klub der vokser enormt. For et par år siden havde de en fantastisk sæson med ankomsten af den nye træner og en topplacering i The Championship. Sidste år blev de nr. 7 i Premier League, hvilket er fantastisk. I år må vi arbejde på at gentage dét, selvom det ikke bliver nemt, fordi det betyder, at man er ‘the best of the rest’ efter top 6-klubberne. Vi må være stærke, fordi vi er med i fire turneringer.

Hvordan er det for en dreng fra Zaragoza at bo her?

- Jeg havde oplevelsen af at være i Frankfurt i et år, men jeg har bemærket en større forskel her. Frankfurt var mere som Zaragoza eller Madrid. Det her er anderledes, men jeg kan lide, at de spiser middag og aftensmad tidligt. Jeg kan godt lide det afslappede liv.

Nogle gange har spanske forsvarere et ry for at være blødsødne. Har det gjort dig stærkere at spille i England?

- Det afhænger af den angriber du står over for, for i Spanien er der også store, stærke angribere. Både her og i Spanien skal man være en komplet spiller. I Madrid har man de europæiske turneringer og man må være klar til at møde hvem som helst. Jeg vil forbedre mig i omstillingerne, fordi med den høje forsvarslinje i Madrid, skal man være en hurtig spiller, som kan komme tilbage og dække op. Det vil jeg forbedre, fordi vores spillestil her er lignende.

Hvordan er formen?

- Fænomenal. Jeg har haft det fantastisk siden januar eller februar. De ligakampe jeg spillede under Zidane var vigtige. De minutter var essentielle for at jeg kunne ankomme til U21-EM i god form, og så har jeg vedligeholdt den form. Når jeg har det godt fysisk, følger det andet med.

Irriterede det dig, når folk tvivlede på dig pga. skaderne?

- Jeg har altid haft meget selvtillid. Jeg har været fokuseret og gennem de svære tider har jeg fortsat med at arbejde hårdt. Det var positivt at vinde den titel med U21-landsholdet efter et svært år på klubplan.

Hvilken pensioneret spiller ville du gerne have forsvaret imod?

- Raúl. Han var meget intelligent, og det ville have været fedt at se, hvordan han bevægede sig og hans trylleri.

Seneste artikler...

Annonce