Ramos: El Clásico er ikke som andre kampe

Sergio Ramos mødte LaLiga til en lille snak forud for søndagens El Cláisco og det kom der følgende betragtninger ud af fra El Capitán.

Om kampen:
- Det er ikke en kamp som alle andre. Selvom der kun er tre point på spil, ligesom i alle andre kampe, så er El Clásico en helt anden kamp. Det ville give os stor glæde at slå Barcelona. Herudover vil en sejr normalvis have en positiv indflydelse på truppen i form af en bedre moral.

- Det ved begge hold og det er noget, vi skal forsøge at bruge og lave om til et incitament, der kan føre os til sejr. Hele oplevelsen er anderledes fra starten af ugen. Der er en større mediebevågenhed, men det er også med til at gøre denne kamp så stor, LaLiga, spillerne.... følelsen man får, kommer indefra, og den er virkelig svær at sætte ord på.

El Clásico-rekord:
- At blive spilleren med flest El Clásico-optrædener er en stor kilde til glæde. Jeg håber, jeg kan fortsætte og spille i mange flere. Det ville være et godt tegn, fordi det ville betyde, at jeg så havde været her over rigtig mange år. Og endnu bedre hvis jeg står på vindersiden. Det er også en belønning for det hårde arbejde og de mange ofre gennem så mange år. Man spiller ikke fodbold for de individuelle priser, men det er en stor glæde at modtage individuelle priser og slå individuelle rekorder, der virkede uden for rækkevidde. Det er en stor personlig motivation.

Kampens betydning:
- Det vil blive meget jævnbyrdig kamp på grund af den fase, sæsonen er i, og fordi der ikke er den store pointforskel mellem holdene. Det afhænger af resultatet, om den bliver afgørende eller ej, men der er stadig mange kampe tilbage af LaLiga efter denne. Der er mange point at kæmpe om, og alt kan ske. Det vil være virkelig vigtigt for os at vinde hjemme, foran vores fans, som også er en ekstra motivation for os og det vil give os større tilfredshed, hvis vi vinder. Vi er stærkere med dem bag os, og det skal vi ud og vise. Lad os håbe, vi kan lave et statement og hive sejren i land på hjemmebane.

Om Spændingen:
- Jeg har den samme spænding i kroppen, som jeg havde i min første El Clásico. Jeg spiller ikke kampen, som var det min sidste, men min første, med mest mulig ambition og lyst til at vinde. Hemmeligheden ligger i hårdt arbejde, dedikation og ikke at miste en ambition, som er det mest vitale. Det er svært at blive på toppen, men jeg prøver at starte på en frisk for at fortsætte med at kæmpe om mere sølvtøj, beholde min lyst og ambitionen om at opnå nye ting. Det er en af nøglerne.

Om kaptajn-rollen:
- Det gør mig stolt at bære anførerbindet for det her hold. Efter så mange år, får man erfaring, med så mange kampe, sæsoner samt gode og dårlige oplevelser. Det er et privilegium og en stor glæde at bære anførerbindet i Real Madrid. At vide, at man er en rollemodel for tusinder af børn og dine egne holdkammerater, er et ansvar. Jeg prøver at opføre mig på den bedst mulige måde, så både mit hold og alle, der er forbundet med Real Madrid, er stolte af deres kaptajn.

Om jævnbyrdigheden i LaLiga:
- Det er korrekt, at LaLiga er meget konkurrencedygtig, men vi kommer til at kæmpe om titlen. Vi er virkelig begejstrede over udsigten til at vinde den, og derfor er vi også fokuserede på at yde vores bedste. LaLiga bliver bedre og bedre, og kampen bliver stadig mere jævnbyrdige. I dag kan man ikke forvente at gå ud og vinde på alle stadions, for det er slet ikke tilfældet. Alle hold kan skabe problemer. Det er også det, der gør toppen af spansk fodbold speciel, og det er med til at gøre den meget mere spændende. Det vil også være med til at gøre tilfredsheden endnu større, hvis vi vinder titlen.

Om Zidane:
- Han er en fantastisk træner, og det er ikke kun på baggrund af rekorderne og titlerne, vi har vundet under ham. Han spillede her også som spiller i mange år og har virkelig godt styr på stemningen i omklædningsrummet. Det er ikke alle, der har evnerne til at håndtere et omklædningsrum, eller i hvert fald ikke på så naturlig en måde, som han gør det. Alle spillerne er motiverede, og det er uanset om de får meget eller lidt spilletid, og det er en af hans helt store styrker. Han ved lige præcis, hvad der skal til for at få det bedste ud af os, og jeg ser ham som den perfekte træner for en klub som Real Madrid. Vi håber, at vi kan nyde en ny æra med store triumfer under ham.

Specielle El Clásico-mål:
- Vi var bagud 1-0 på Camp Nou og jeg scorede på hovedstød efter et frispark fra Luka Modric. Vi spillede 1-1 og det ene point viste sig at være vigtig for os i forhold til at vinde titlen. Vi blev mestre et par runder efter den kamp, ude mod Málaga. Det var et meget vigtigt mål, fordi når de ender med at sikre trofæer, betyder de altid lidt mere.

Ramos har spillet 45 kampe mod Barcelona, scoret fire mål og lavet to oplæg. Af de 45 kampe har El Capitán været med i hele 22 nederlag, ligesom han har vundet 13 gange over de catalanske ærkerivaler og spillet 13 uafgjorte.

Seneste artikler...

Annonce