Madridista.dk mener: Et kattens liv

 Benzema jubler over en scoring, det er sket 17 gange i sæsonen, og det skylder vi ham at sætte pris.

 

Livet som frontløber i Real Madrid er decideret utaknemmeligt.

 

Sådan må Karim Benzema ofte opleve det, når han mandag morgen efter mandag morgen sætter til rette med de madrilenske sportsaviser og gennemlæser referater, reaktioner og løftede pegefingre ovenpå weekendens kampe.

 

Roserne til den franske angriber er svære at få øje på i avisernes spalter, og det er egentlig unfair.

 

’El gato’, katten, kritiseres ofte for ikke at score nok eller for at være dårlig til at gå med i spillet, men sagen er ret beset, at Benzema udfører sit arbejde til perfektion. Benzemas fornemmeste opgave i Madrid er nemlig ikke nødvendigvis at bringe sig selv på scoringstavlen, men snarere at bringe sin holdkammerater i fordelagtige situationer.

 

Den slags tæller bare ikke på de vigtige lister, og derfor bliver hans præstationer let gjort til skamme.

 

For han scorer jo ikke nok. Det siger statistikkerne selv.

 

Og jo; jeg har også råbt, kastet med mine churros, gestikuleret med spansk snilde og fnyst Mahou ud gennem næseborene, når Benzema igen, igen har mistet en nem bold eller afleveret direkte i fødderne på en modstander.

 

Det er bare ikke retfærdigt, for den opgave, han udfører, er muligvis en af de sværeste overhovedet. Når Benzema modtager bolden, vil han, udover at have ryggen mod målet, oftest have mindst et par forsvarsspillere omkring sig; og i sådanne situationer må man velsagtens forvente, måske endda acceptere, en relativt høj spildprocent. Det slags har vi fans bare en tendens til ikke at tage ad notam.

 

Det er trods alt nemmere at forholde sig til de scorede mål, når angriberens kamppræstation vurderes, og da man sjældent ser Karim ligge inde i feltet, og være ham, der sætter sidste fod på bolden, så gives hans præstationer sjældent kredit.

 

Benzema er dog heldigivs en så taktisk klog spiller, at han mestrer flere forskellige roller og arbejdsopgaver alt efter instruktionerne. Det har vi mandags-trænere bare svært ved at gennemskue, når kampen bølger frem og tilbage, og vi mest af alt bare håber på endnu en scoring til lige netop vores hold.

 

Personligt hæftede jeg mig ved Ancelottis udtalelse efter sejren over Villarreal i weekenden:

 

- Han (Benzema, red.) er meget vigtig for os, ikke kun når han scorer. Nogen gange beder jeg ham om at udføre andre arbejdsopgaver. I dag havde vi brug for en klar angriber i feltet, fordi vi forberedte en kamp med mange indlæg.

 

Det lader til, at Karim lyttede – i hvert fald valgte Ancelotti at omdistribuere opspillet, da Cristiano Ronaldo sad udenfor, og derfor ikke var det naturlige valg som sidste station i opspillet, den rolle tilfaldt i stedet for Benzema. Hvis oplægget var godt, så var udførelsen fænomenal.

 

Karim nettede i hvert fald to gange mod den gule ubåd, den første scoring via et indlæg, som blev afsluttet helt inde i det lille felt, det andet med en teknisk svær firsttimer. Ganske imponerende af en angriber, der lidt for ofte må høre for, at han er langsom, uduelig, ugidelig og med teknik som spiller fra de lavere danske serie-rækker.

 

Så måske ham Benzema slet ikke er så ringe endda.

 

Jeg håber i hvert fald, at vi som fans på et tidspunkt indser, at Benzema er noget nær den optimale angriber for Real Madrid. Netop fordi han mestrer så mange forskellige arbejdsopgaver, og har så stor alsidighed i sit spil. Karim Benzema bestrider nemlig ingen åbenlyse spidskompetencer; derimod er det, som med et morderisk moderne ord hedder polyvalent, alsidig, og det er guld værd. Klubbens to seneste trænere, Mourinho og Ancelotti, foretrækker begge at ændre i det taktiske oplæg alt efter modstander og tilgængeligt spillermateriale, i stedet for at vælge David Moyes’ skabelon og tro at den samme taktik på et eller andet tidspunkt nok skal give pote.

 

Nå ja; og så har han trods alt scoret 17 gange for Real Madrid indtil videre i sæsonen, har han Benzema – det er nu heller ikke helt af vejen for en spiller, hvis fornemmeste opgave er at sætte sine holdkammerater i scene, og som i øvrigt beskyldes for at have tekniske mangler så store, at han end ikke kunne afdrible en sovesofa.

Seneste artikler...

Annonce