Optakt: Real Madrid - Huesca, LaLiga, 8. spillerunde

Leflen for det kinesiske marked har det ført én god ting med sig. Det er nemlig noget så sjældent som en eftermiddagskamp, når Real Madrid i dag tager imod oprykkerne fra Huesca på Estadio Alfredo Di Stéfano. Hjemmeholdet skal forsøge at bygge videre på Clásico-sejren for en uge siden, mens Huesca jagter deres første LaLiga-sejr i ottende forsøg.

Gæsterne ligger i øjeblikket nr. 18 i rækken efter fem uafgjorte og to nederlag i sæsonens første syv kampe, og en målscore på 5-10. Villarreal, Atlético Madrid, Valencia, Valladolid og Elche er gået fra opgørene mod Huesca med et enkelt point, mens Real Sociedad og sæsonens store overraskelse, Cádiz, har præsteret at slå holdet fra det nordøstlige Spanien.

Real Madrid er i øjeblikket ligaens nr. 3, men kan spille sig i førerposition med en sejr i dagens kamp. En sejr er dog ikke det eneste der tæller i en kamp på dette tidspunkt. Efter midtugens Champions League-kamp mod tyske Mönchengladbach kom det frem, at Karim Benzema og (en elendigt præsterende) Ferland Mendy angiveligt skulle have talt dårligt om Vinícius Jr. i pausen af kampen. Det virkede dog ikke som om det påvirkede dem i anden halvleg, som heller ikke var fremragende, og Benzema og Vinícius gik da også sammen på banen til anden halvlegs start. Der vil dog uden tvivl blive fokuseret på de to spilleres samarbejde i samtlige spanske medier, hvis altså brasilianeren starter inde.

Eden Hazard er nemlig med i truppen, men med blot 20 minutters kamp i benene fra i tirsdags, vil han formentlig starte ude igen i dag. Det er ellers efterhånden på tide, at man får lidt for de penge man gav for belgieren i 2019. Det er således 392 dage siden Eden Hazard scorede sit seneste, og i øvrigt eneste, mål for Real Madrid.

Mariano Díaz er ligeledes med i truppen, og for Zidane, der til tider mangler muligheder, når det offensive spil er gået i stå, kan det vise sig at være produktivt. Odriozola, Carvajal, Nacho og Martin Ødegaard er alle ude med skader.

Hos Huesca mangler man målmand Antonio Valera, backen Pedro López, midtbanespiller Mikel Rico og angriberen Shinji Okazaki. Fraværet kan sende Sandro Ramírez på banen fra start sammen med Rafa Mir i en 442, men kan også betyde, at Huesca stiller i en 433 med David Ferreiro og Ontiveros på kanterne og Rafa Mir alene på toppen.

Med en Champions League-kamp mod Inter på tirsdag, må det forventes, at Zidane bruger kampen i dag til rotationer. Vi kan meget vel få spillere som Marcelo og Éder Militão at se, ligesom også Luka Modric kan stå klar til en plads i startopstillingen i stedet for enten Toni Kroos eller Fede Valverde. På kassen skriver AS, at Lunin muligvis får sin Real Madrid-debut i dag.

Som altid er det dog formentligt spild af tid at spekulere alt for meget i en Real Madrid-opstilling, så længe Zinedine Zidane er træner.

Ifølge understat.com har Huesca været sæsonens 14. bedste hold målt på xPTS - det er i øvrigt tre pladser højere end FC Barcelona og fire pladser højere end Valencia.

Hos Huesca er Rafa Mir manden med chancerne. To mål er det blevet til på foreløbig 1,73 xG, mens højrekant David Ferreiro er god til at skabe chancerne. Han er på 1,53 xA, dog kun med en enkelt assist til følge.

Real Madrid har et giftigt trekløver af spillere der alle er i top 8 over de spillere med dem højeste xG i LaLiga. Karim Benzema med 3,00, Vinícius med 2,74 og Sergio Ramos med 2,64.

Kampen spilles allerede kl. 14:00 og kan ses på TV2 Sport X. Efter kampen er Daniel og Jesper klar til at optage podcast, som kan høres der hvor du normalt lytter til podcasts.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Lucas V, Militão, Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, Asensio, Benzema, Vinícius.

Seneste artikler...

Annonce