Madridista

 
 

Officielt: Athenea del Castillo forlænger til 2028

Logo Realmadrid 010101

Spansk presse syntes allerede at vide sig sikre, men nu er det officielt; Real Madrid Femeninos dygtige kantspiller, Athenea del Castillo har forlænget sin kontrakt frem til 2028.

 

Den 23-årige spanier kom til klubben fra Deportivo for tre år siden og har efterhånden spillet 124 kampe for klubben. Det gør hende til spilleren med sjetteflest kampe i klubbens korte historie, og undervejs er det blevet til 25 mål og 19 assists. Hun var i øvrigt med til at vinde det VM, der blev sikret på målet af Real Madrid-venstrebacken Olga Carmona.

Athenea har i denne sæson spillet samtlige af holdets 27 ligakampe, heraf 23 fra start med i alt syv mål til følge. I Champions League var hun også med i samtlige af holdets kampe, og på tværs af alle turneringer står hun på ti mål og seks assists på 38 kampe.

Log-på for at kommentere

Nye forstærkninger og dansker-exit hos Real Madrid Femenino

Logo Realmadrid 010101

På kvindesiden er kontraktsituationen generelt en kende mere drilsk end på herresiden. Her bliver spillerne nemlig hentet ind på kortere kontrakter, også selvom de er unge og lovende, og derfor er det generelt et større arbejde at få truppen på plads til den kommende sæson.

 

Det arbejdes der på for tiden, og selvom nogle fanfavoritter er bekymrende langt fra en aftale, er der også godt nyt. I dag melder AS nemlig, at Sandie Toletti, der i Caroline Weirs korbåndsskadesfravær har været Real Madrids bedste midtbanespiller i sæsonen, er snublende tæt på at forlænge sin kontrakt. Hun vil i så fald træde i fodsporene på den unge angriber Naomie Feller, mens spansk presse også mener, at midtbanedirigenten Teresa Abelleira og den driblestærke kantspiller Athenea del Castillo bliver i Real Madrid i mindst en sæson mere.

Toletti kom i øvrigt fra Levante tilbage i 2022, og netop den klub er der flere forstærkninger på vej fra. Stjerneangriberen Alba Redondo og midtstopperen María Méndez meldes tæt på, og dertil vil spansk presse aldrig rigtig slippe rygterne om, at også centerbacken Antonia Silva skulle være på vej.

Endnu en centerback, nemlig franske Maëlle Lakrar, skulle også være på vej, og med så mange nye centerbacks tyder det desværre på, at anfører Ivana Andrés muligvis kunne være på vej videre, eventuelt til USA. Også Kenti Robles og danske Sofie Svava, der er andetvalget på henholdsvis højre- og venstrebacken, ser ud til at være på vej videre, og det samme gælder den arbejdsomme midtbanespiller Freja Siri, der aldrig har været anvendt som mere end en stærk arbejdskraft, når der skulle roteres eller forsvares et resultat.

Både Signe Bruun og Caroline Møller Hansen har kontrakt et år mere med Real Madrid, så der kommer også til at være danskere i den hvide trøje i den kommende sæson, selvom begge spillere kan blive kraftigt udfordret, hvis det lykkes at hente Alba Redondo.

Med hensyn til keeperen Misa Rodríguez er der ikke vished om en forestående kontraktforlængelse, og dermed kan det blive et farvel til en af holdets største fanfavoritter.

Log-på for at kommentere

Zornoza kåret som bedste Real Madrid Femenino-spiller i april

Claudia Zornoza har modtaget Mahous pris som bedste Real Madrid Femenino-spiller i april måned, hvor hun var med i de tre kampe imod Granada, Levante og Levante Las Planas, der alle endte med en sejr til Las Blancas.

 

Den 33-årige midtbanespiller kommer ikke ofte på måltavlen, men det gjorde hun i to af disse kampe med et kampafgørende frisparksmål til 2-1 i det 98. minut imod Levante Las Planas samt en udligning til 1-1 i udekampen imod Levante i en kamp, der endte 4-2 til Real Madrid.

Zornoza har spillet i 26 af 27 ligakampe i denne sæson, heraf 17 fra start, mens hun i Champions League-kampagnen spillede alle otte kampe, heraf syv fra start.

Log-på for at kommentere
Diskuter denne artikel i forumet.

Møller Hansen på tavlen i Real Madrid Femenino-nederlag

Real Madrid Femenino tog i går imod bysbørnene fra Atlético de Madrid på hjemmebane, og her tabte Alberto Torils hold desværre til rivalerne.

 

Real Madrid startede ellers godt med nogle chancer til Caicedo og Møller Hansen, og sidstnævnte skulle også bringe Real Madrid foran efter en halv times spil på et smukt oplæg fra dagens anden dansker i offensiven, Bruun. Desværre skulle Atlético blot bruge tre minutter, før Vitória kunne udligne efter et hjørnespark.     

Også i anden halvleg sad Real Madrid på det meste af spillet, men det var alligevel gæsterne, der skulle bringe sig foran efter 55 minutters spil på et kontraangreb, hvor Atléticos hurtigløber Ajibade fik afsluttet uden chance for Misa i målet.

Real Madrid kløede på, og udligningen kom fra en lidt utraditionel fod, nemlig centerbacken Kathellens, da en løs bold endte med at blive skubbet direkte ind i foden på hende og derfra i mål. Desværre formåede Atlético igen at score i den anden end kun seks minutter senere på et flot langskud fra Risa, og 3-2 blev også slutresultatet i Atléticos favør.

Ud over ærgrelsen over at tabe til en lokalrival betyder resultatet ikke det store. Real Madrid har nu ti point ned til netop Atlético og 15 point op til Barcelona, og med tre kampe tilbage, er andenpladsen altså sikret.

Real Madrids hold: Misa, Rocío, Toletti, Olga, Bruun, Oihane (Robles, 78´), Kathellen, Møller Hansen (Feller, 65´), Caicedo, Zornoza (Raso, 79´), Athenea (Teresa, 65´).

Log-på for at kommentere

AS: Real Madrid Femenino henter fransk landsholdsspiller

Logo Realmadrid 010101

Sommeren nærmer sig, og hos Real Madrid Femenino skal man finde ud af, hvis kontrakter, der skal forlænges, og hvilke forstærkninger, der skal hentes ind. Man har hele sæsonen haft to højrebacks, to venstrebacks og kun tre centerbacks, så på sidstnævnte position er der naturligvis plads til nye kræfter. Og ifølge AS er man ved at have lukket det hul.

 

Således melder den spanske sportsavis, at Real Madrid henter den snart 24-årige franske landsholdsspiller Maëlle Lakrar ind på fri transfer på en toårig aftale. Det vil i så fald blive Lakrars første udlandseventyr, idét hun siden 2018 har spillet for Montpellier og før det var hos Marseille.

Også Manchester City og Chelsea var meldt interesserede, men nu ser det altså ud til, at Real Madrid løber med centerbacken, der beskrives som en fysisk stærk, hurtig og teknisk stærk spiller.

Ud over Lakrar ventes Real Madrid at hente den 23-årige centerback María Méndez hos Levante, også på fri transfer. Dertil er planen at forlænge kontrakterne med Rocío Gálvez og Ivana Andrés, der her i slutningen af sæsonen har spillet sig ind som det faste makkerpar. Real Madrid vil i så fald have de normale fire muligheder til positionen, og det betyder, at fremtiden i Real Madrid for det nuværende tredjevalg, Kathellen Sousa, hænger i en tynd tråd.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...