Optakt: Elche - Real Madrid, LaLiga, 16. spillerunde

Real Madrid skal i 16. spillerunde på besøg hos upåagtede Elche, der kæmper en brag kamp i den tunge ende af tabellen for at holde sig fri af nedrykningsstregen. Det bliver en kamp mellem to hold med hver sin agenda i den spanske liga.

Real Madrid kæmper således for at holde trit med Atlético Madrid i kampen om det spanske mesterskab, hvor man i skrivende stund er det eneste hold, der ser ud til at kunne true bysbørnene. Elche kæmper omvendt en overlevelseskamp i den anden ende af tabellen, hvor Almiróns tropper, efter 13 kampen, ligger på en 17. plads – dog med flere kampe i hånden i forhold til sine nærmeste konkurrenter.  

Elche fik egentlig en rigtig flot start på tilværelsen i den bedste spanske fodboldrække med ti point efter de første fem kampe af sæsonen, men siden da har det lille Alicante-mandskab blot høstet fem point i otte kampe, hvilket bringer dem op på 15 point i alt – man har faktisk ikke vundet en kamp i LaLiga siden d. 23. oktober, da Valencia gæstede Elches hjemmebane, Martínez Valero.

Derfor burde aftenens kamp også blive kanonføde for Real Madrid, men man skal aldrig undervurdere et hold, der har noget på spil, og det har Elche trods alt, hvorfor Ramos og co. selvfølgelig også skal tage aftenens opgave mere seriøst end kampene mod Cádiz og Alavés tidligere på sæsonen, hvor man også på forhånd var storfavoritter, men endte i et David mod Goliat scenarie. 

Trods Elches få point, så har Almirón fundet en opskrift, hvor man har fået skrabet lidt resultater sammen i hist og her med en rigtig solid defensiv, der blot har lukket 1,2 mål ind pr. kamp i indeværende sæson – det er snarere offensivt det kniber med under ét mål pr. kamp. De mest scorende Elche-spillere er offensivspillerne Fidel og Boyé, der har scoret tre gange hver på tværs af alle turneringer, men det skulle ikke blive noget problem at lukke ned for truslen fra de to i løbet af kampen.

Således ruller Zinedine Zidane givetvis ud med Dani Carvajal og velspillende Lucas Vázquez på højresiden og deres defensive samarbejde plejer at falde ud til Real Madrids fordel, ligesom Varane og Ramos centralt nok skal få lukket ned få eventuelle dueller i luftrummet efter standardsituationer – på venstrebacken kommer vi igen til at se bomstærke Ferland Mendy, selvom den spanske presse bliver ved med at skrive artikler om Marcelos seriøse arbejde bag kulisserne.

Real Madrids franske træner står faktisk med et mindre luksusproblem til kampen mod Elche, da han kun må se bort fra Rodrygo, der forventes ude i længere tid. Luka Modric er derfor også tilbage i truppen, hvilket formentlig kommer til at få indflydelse på Fede Valverdes spilletid i kampen mod Elche. Den kroatiske troldmand kommer med overvejende sandsynlighed til at danne midtbanetrio med Toni Kroos og Casemiro, som Zidane har tyet til over en længere periode, hvilket har skabt gode resultater og til tider flot spil.

Karim Benzema og føromtalte Vázquez er selvskrevne til to af de tre offensive pladser, hvorfor det store spørgsmål er, hvem der skal bestride venstrekanten mod Elche. Er det Eden Hazard? Er det ’Vini’? Eller er det Asensio? Pilen peger nok mere mod sidstnævnte end belgieren og brasilianeren. Zidane har imidlertid åbnet op for, at Hazard kan få nogle minutter under fusserne i aftenens kamp, men det bliver med al sandsynlighed fra bænken, da han ikke har været i kampen siden sin seneste skade.

Vi kommer dermed til at se Once de Gala folde sig ud nok en gang, og det bliver også nødvendigt for at blive ved med at holde snor i Atlético Madrid, ligesom man med en sejr kan bringe sig ti point foran Barcelona i tabellen efter catalanernes deroute mod Eibar i går aftes, hvilket heller ikke er en uvæsentlig motivationsfaktor for Los Blancos.

Figueroa Vázquez fløjter kampen i gang kl. 21:30 og den kan ses på TV2 SPORT X.

Real Madrids forventede startopstilling: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Casemiro, Modric, Kroos; Vázquez, Benzema, Asensio.

Seneste artikler...

Annonce