Florentino Pérez-interview i El Transistor - 2. del - om UEFA, europæisk Superliga, transfers og Femenino-holdet

Anden del af Florentino Pérez-interviewet med El Transistor i går, kommer til at handle om spillerrygter, spansk fodbold generelt, UEFA og den europæiske Superliga og klubbens kvindehold:

Om spillerrygter:

Kylian Mbappé:

- Real Madrids tilhængere ønsker, at de bedste spillere er her. Men de bedste spillere kommer i bedste fald som 18-årige. Jeg ved, hvad tilhængerne ønsker sig. De kender min politik med at blande de bedste spillere med de unge. Jeg vil ikke snakke om en spiller, som ikke er vores. Forhandlingerne og indkøbene kommer efter EM. Folk har tillid til mig og Mbappé er en stor spiller.

Ankomsten af Luis Campos som sportsdirektør:

- Det har ikke noget med virkeligheden at gøre. Der er ikke noget om det. Vi kender ham fra Mourinho-tiden, men der er ikke noget i den historie.

35 spillere:

- Vi kan kun indskrive 25 spillere og vi må se på fremtiden for spillere som Kubo, Ceballos, Brahim….vi ønsker, at de udvikler sig og nogle af dem skal udlejes.

Nyt projekt:

- Real Madrid arbejder altid på at hente de bedste spillere, men vi har et rigtig godt hold med mange unge spillere og det skal vi værdsætte.

Spanske fodbold:

Javier Tebas:

- Fodbolden er ruineret og ved at dø. Dem, som ikke kan se det, er blinde. Real Madrid har gennemlevet to hårde år. I år skulle Real Madrid have haft indtægter for 900 millioner €, men vi endte på 600 millioner €. Spillernes generøsitet har tilladt os at komme ud af disse to år på en fornuftig måde. Klubberne har tabt 8 milliarder €. Real Madrid er ikke ruinerede på grund af det gode arbejde, vi har gjort……….og så kommer Tebas og roser os….

Den forgangne sæson og dommerne:

- Jeg snakker ikke om dommerne, men I journalister fortæller, at hvis man kigger på statistikken og alle de hånd på bolden-situationer, der ikke er blevet dømt….

UEFA og europæisk Superliga:

Juventus, Barcelona og Real Madrid:

- Der er en gældende aftale og Superliga-arbejdet fortsætter fremadrettet. De truede os med det formål at beskytte deres dominerende position og de engelske klubber trådte ud af koalitionen. Vi afventer, at domstolen i Luxemburg afgør sagen.

UEFAs præsident:

- De engelske klubber er ikke ude, men de blev truet af UEFA. Vi har tabt 8 milliarder € og Ceferin har fået lønforhøjelse. Der er folk med privilegier, som de ønsker at fastholde. De ønskede at smide os ud af Champions League, men det forbød domstolene.

De nationale ligaer og superligaen:

- Superligaen er ikke død, den er levende. Det er en liga, hvor det eneste vi ønsker er, at de køber den. Sevilla og Villarreal, for eksempel, får deres plads. Vi deler historie med hver enkelt klub. Men tilskuertallene er faldende og vi er nødt til at begynde med de klubber, som har flest tilhængere. Et opgør mellem Roma og Sampdoria er ikke lige så attraktivt som en kamp mellem Manchester United og Paris SG. Fodbold-interessen er faldende. TV-rettighederne er faldende og det er et problem. Man ønsker at tilfredsstille alle og derfor er det mindre attraktivt. Denne Superliga er dannet af klubber, som har flest tilhængere i verden. Hvis der ikke er penge, så dør fodbolden. Førhen spillede man i regionale ligaer. Andalusere, valencianere…Så skabte man den europæiske liga og man sagde, at det var enden på foldbold. Og det ændrede sig til det bedre. I 1955 skabte man Mesterholdenes turnering og man sagde et det var enden på fodbold. Og det ændrede sig til det bedre. Basketball har Euroliga og den er skabt af klubberne. Hvorfor kan vi ikke gøre noget lignende i fodbold?

UEFA:

- UEFA bør bekymre sig om at skabe en attraktiv turnering; fodbolden er ved at dø, den tiltrækker ikke de unge, seertallene er faldende….og hvis vi ikke gør noget, bliver situationen bare værre.

Hvor står Superligaen lige nu:

- Vi er 12 klubber og med en løbende aftale mellem os, som ingen kan komme ud af. Superligaen fortsætter. Da vi fremlagde det, truede UEFA os og de engelske klubber blev tabt. Vi gik til domstolen og fik medhold. Og de sagde, at man ikke kan røre Superligaen. UEFA kan intet stille op over for hverken personer eller klubber. Herfra stoppede alt. Nu må domstolen i Luxemburg træffe afgørelse. Vi har bedt om, at alle trusler mod de engelske klubber trækkes tilbage.

Kvindeholdet:

- Vi er meget tilfredse. Vi skal spille i Champions League og vi har store forventninger til dem.

Seneste artikler...

Annonce