Referat: Real Madrid - Valencia 2-0, LaLiga, 17. spillerunde

Real Madrid fulgte i går op på den seneste tids gode resultater og gode spil med en fuldt fortjent sejr på 2-0 over kriseramte Valencia.

Man skulle dog gennem 45 minutter, hvor spillerne ikke virkede fuldt fokuserede og hvor man fornemmede en åbenlys frustration over en græsplæne, som på ingen måde svarer til det eminente stadion, der omkranser den. Derfor havde man det svært mod et godt organiseret Valencia-hold, selv om man kom frem til flere klare chancer, som burde have ført til mål.

Man havde bolden i mål lige inden pausen, men i VAR-rummet opfandt man en forseelse fra Karim Benzema på Musah, som dygtigt faldt til jorden, da Rüdiger headede bolden ind bag Marmardashvili. Målet blev først anerkendt af dommeren, men efter at have konsulteret VAR-rummet og set TV-billeder, ændrede han kendelsen til frispark.

Real Madrid kom ud til anden halvleg med en helt anden energi og lagde et større tryk på Valencia, som ikke fandt en vej ud af problemerne, især ikke efter at Marco Asensio havde hamret Real Madrid foran efter syv minutters spil med et fantastisk dommedagsdrøn. Spanieren havde ellers ikke sat en fod rigtigt i første halvleg, men gjorde skaden god igen med målet og en flot anden halvleg.

Real Madrid fortsatte de gode takter, anført af en veloplagt Dani Ceballos, som deltog i alt med stor iver og omtanke og det fik undervejs Real Madrids krævende publikum til at råbe hans navn taktfast, som en klar tilkendegivelse af, at han skal have sin kontrakt forlænget.

Blot to minutter efter Asensios scoring blev Vinícius sendt afsted på venstrekanten og ingen kunne følge med ham og så kunne han let lægge bolden ind bag Marmardashvili og reelt afgøre kampen.

Det blev ikke lettere for Valencia, da Gabriel Paulista med 18 minutter igen, samlede al sin ondskab i én svinsk handling og savede Vinícius midt over og han modtog korrekt rødt kort. Korrekt, også selv om Sevillas sportsdirektør, Monchi, efterfølgende var ude og like et opslag, der opfordrede til at man gik sammen om at betale en eventuel økonomisk straf til Paulista.

Real Madrid spillede sig i de sidste minutter af kampen frem til flere chancer, men det blev ved 2-0 og dermed holder man kontakt med Barcelona i toppen af rækken.

Kampens spiller: Dani Ceballos. Når man kan få Estadio Santiago Bernábeus publikum til at råbe sit nvn taktfast, så har man gjort noget rigtigt. Det gjorde spanieren igen i går med alt det, som man elsker ved en Real Madrid-spiller. Stort teknisk overblik og en uforlignelig arbejdsindsats.

Kampens badebold: VAR. Få nu bare det uvæsen ud af fodbolden. Det har tydeligvis ingen gavnlig effekt.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Real Madrid er i bedring og kan glæde sig over, at skaderne til Militao og Benzema ikke var alvorlige. Nu venter en udekamp mod Mallorca, inden man forhåbentlig tager til Marokko og hjemtager VM-titlen og så er man klar til en vild afslutning på februar.