Referat: Real Sociedad – Real Madrid 0 – 1, LaLiga, 33. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Det lå i kortene, at Real Madrid efter hårde kampe mod Manchester City og Barcelona, som man havde udbygget et 11-points forspring til i LaLiga efter sejren i El Clásico, ville smide point på udebane i Baskerlandet fredag aften.

 

For ikke nok med, at regnen silede ned, at Real Sociedad altid er svære at møde på udebane, og at Real Madrid har fæstnet blikket på tirsdagens Bayern München-kamp, så havde Carlo Ancelotti også retteligt valgt at foretage sæsonens hidtil største omgang rotation. Carvajal, der er i karantæne i den første Bayern-kamp, var med, og det samme var Tchouaméni, der ikke var med imod Manchester City, men ellers var det med ni spillere i startopstillingen, der ikke forventes at starte inde tirsdag aften.

Én af dem var unge Arda Güler, der fik sin første plads i startopstillingen siden Copa del Rey-kampen imod upåagtede Arandina. Efter en hård start på kampen for den unge tyrker, hvor tempoet og presspillet fra hjemmeholdet var højt og skabte en masse fysiske nærkampe, kom han bedre med i spillet, og det var også ved hjælp af Gülers fod, at Real Madrid skulle ende med at gå på weekend med et 14-points forspring til de nærmeste forfølgere i LaLiga.

For Real Madrid havde længe svært ved at spille sig ud fra forsvaret, og idét nødløsningen i form af de lange bolde mod Joselu heller ikke gav afkast, var man længe lidt på herrens mark. Men pusten gik en lille smule af Real Sociedad i løbet af første halvleg, og det var her, at Real Madrid kom mere i kontrol på hjemmeholdets banehalvdel. Det udnyttede Tchouaméni ved at svinge en smuk, lang aflevering over på modsatte side af banen, hvor Carvajal mødte den med en forrygende first-timer af et fladt indlæg, der sneg sig gennem feltet akkurat som med vindermålet imod Barcelona, og da Zubeldia ikke kunne dreje kroppen nok til at komme i vejen, kunne Güler i stedet møde den og sparke den i kassen gennem benene på Alex Remiro.

Real Sociedad fik udlignet få minutter senere, men fuldstændig efter bogen blev målet annulleret, da der blev begået frispark på en for anden gang i kampen lidt for nonchalant Tchouaméni, og så slap Real Madrid med skrækken.

Real Madrid havde okay styr på sagerne i resten af første halvleg, der dog ingenlunde var en flot fodboldmæssig affære, og anden halvleg skulle ikke blive meget anderledes. Kepa måtte diske op med et par fine redninger, og Real Madrid truede sporadisk i den anden ende, hvor Güler fik sparket på mål et par gange udefra, og Brahim blev snydt for et klokkeklart frispark på kanten af feltet efter hånd på bolden af Turrientes.

Egentlig kom man kun tre gange op ad stolen i anden halvleg. Først da Fede Valverde få sekunder efter at være blevet skiftet ind så ud til at få et grimt slag på anklen men lykkeligvis kunne spille færdig. Dernæst da Real Sociedad igen fik scoret et mål, der blev annulleret for offside. Og til sidst, da Modric nok engang blev klappet fra banen på et udebanestadion, endda på et tidspunkt hvor der var godt tryk under kedlerne på Reale Arena.

Mod slut pressede Real Sociedad på mod Real Madrids mål, og Camavinga brændte en gigantisk chance i den anden ende, men Gülers 1-0-scoring endte også med at blive kampens eneste.

Kampens badebold: Ni afleveringer på 18 forsøg i løbet af 90 minutter. Det lyder som Erling Haaland, men denne gang var det Joselu. Ingen stor kamp fra spanieren, der ikke rigtig lykkedes med noget. Ceballos har næppe heller vundet nogle hjerter efter denne kamp.

Kampens spiller: Skud ud til Militão, der spillede godt i sine første 90 minutter siden sin korsbåndsskade. Men lad os kåre Güler som kampens spiller. Efter en svær start kom han bedre med, og lavede også nogle lækre detaljer på Le Normand og Javi Galán undervejs.

Perspektiver mod kommende kampe: Det handler naturligvis kun om Champions League herfra, og med en fredagskamp og hvile til store profiler har Ancelotti fået og givet sig selv de bedste forudsætninger, han kunne få inden tirsdagens kamp imod Bayern München. Indimellem kommer en hjemmekamp imod Cádiz, og her skal han bare gøre præcis det samme – rotér alt, hvad du kan, Carlo.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...