Spanske kvinder vil strejke

De kvindelige fodboldspillere i den spanske Liga Iberdrola har valgt at strejke, efter forhandlingerne med ACFF, fodboldforbundet for kvindelige fodboldklubber, og spillerforeningen er endt uden, at parterne er nået til enighed. Efter mere end et år med forhandlinger, har spillerne nu fået nok, og afstemningen om strejke er endt med en overbevisende sejr til ‘ja’.

Der er ikke givet en officiel dato endnu, men flere medier nævner den 16. november som en mulighed for en start, mens en slutdato naturligvis ikke er bragt på banen endnu.

Tæt på 200 spillere mødtes, ifølge Real Madrid-sitet Managing Madrid, denne uge til forhandlinger med klubberne, hvor de ønskede at blive garanteret 40 arbejdstimer om ugen, men gik så med til, at 30 timer var acceptabelt. Klubberne ønsker dog ikke at flytte sig videre fra 20 timer, og der er endda visse spillere, der ikke er garanteret mere end 12 arbejdstimer om ugen.

Udover garanterede timer, ønsker spillerne ligeledes løn under barsel og skader skrevet ind i deres kontrakter. De ønsker en minimumsløn på €16.000 - €20.000, svarende til ca. 120.000 - 150.000 danske kroner.

Til sammenligning tjener spillerne i Tyskland i gennemsnit ca. 275.000 kroner, mens tallet i England er omkring 235.000 kroner. Dette er dog, som nævnt, gennemsnitslønninger. Ada Hegerberg, som vandt den første Ballon d’Or for kvinder og spiller i franske Lyon, menes at tjene i omegnen af 3 millioner kroner om året, mens Barcelonas Lieke Martens ligger på godt og vel det halve.

Seneste artikler...

Annonce