Real Madrids 20 bedste spillere: Nr. 6 - Puskás

1 år 7 måneder siden #1 af Nicklas
Internettet strømmer over med lister over de...

Internettet strømmer over med lister over de bedste spillere i Real Madrids historie, og hver gang sidder man og er mere eller mindre uenig.

En aften i juni mødtes redaktionen fra madridista.dk så til et digitalt møde, som handlede om én ting: at blive enige om, hvem der var de 20 bedste spillere i Real Madrids historie og rangere dem.

Enighed var selvfølgelig ikke muligt at opnå, men ved hjælp af demokratisk samtale nåede vi frem til følgende liste.

Listen skal derfor ikke ses som skribentens egen holdning, men i stedet for madridista.dk’s samlede. De foregående pladser kan ses i bunden af artiklen.


6
Ferenc Puskás



Født: 1. april 1927

Position: Angriber
Periode i Real Madrid: 1958-1967
Kampe for Real Madrid: 262
Mål for Real Madrid: 242
Trofæer med Real Madrid:
5 x LaLiga
3 x Europa Cup
1 x Intercontinental Cup
1 x Copa del Generalísimo

Bedrifter i Real Madrid:
Ældste målscorer efter 2. verdenskrig: 38 år, 233 dage
Næstmest scorende Real Madrid-spiller ved karrierestop: 242
Flest mål for Real Madrid i Copa del Rey (delt): 49
Flest mål for Real Madrid i Intercontinental Cup: 2
Flest mål for Real Madrid i én Copa del Rey-sæson: 12
Flest mål for Real Madrid i én Europa Cup-sæson (før Champions League): 12
Flest mål for Real Madrid i én La Liga-kamp (delt): 5
Flest mål for Real Madrid i én Copa del Rey-kamp (inkl. under andre turneringsnavne, delt): 6
Flest mål for Real Madrid i én Europa Cup-kamp (før Champions League, delt): 4
Flest mål for Real Madrid i Europa Cup-finaler (delt): 7
Ballon d’Or sølv: 1960
Topscorer i La Liga: 4 (1959–60, 1960–61, 1962–63, 1963–64)
Topscorer i Europa Cup: 2 (1959–60, 1963–64)
World Soccer World XI: 4 (1960, 1961, 1962, 1963)

Ferenc Puskés blev født, som Ferenc Purczeld, den 1. april 1927 i Ungarns hovedstad, Budapest, og opfostret i forstaden Kispest. Han startede sin fodboldrejse i den lokale klub Kispest AC, hvor hans far var træner. Her ændrede han navn til Ferenc Puskás, men på et tidspunkt havde han brugt navnet Miklós Kovács for at omgå reglerne om minimumsalder. I november 1943 fik han sin debut for Kispest, som seks år senere blev overtaget af det ungarske militær og skiftede navn til Budapest Honvéd.

Det betød, at spillerne fik militær rang. Ferenc Puskás blev efterhånden major, hvilket førte til kælenavnet “Den Galoperende Major”. I august 1945 fik han debut for Ungarn, kun 18 år gammel. Her blev det til 84 mål på 85 kampe mellem 1945 og 1956.

I 1956 drog Budapest Honvéd ud i Europa for at spille Europa Cup mod Atlético Bilbao, som de hed dengang. De tabte den første kamp med 3-2, og inden de nåede til returkampen, var Den Ungarske Opstand blevet så stor en konflikt, at spillerne ikke ønskede at vende retur til Ungarn. Returkampen, som endte 3-3, blev derfor spillet på Heysel Stadion i Bruxelles.

Spillerne kunne nu vende hjem, men det ønskede de fortsat ikke. De tog på en indsamlingsturné i Italien, Portugal, Spanien og Brasilien. Da de kom tilbage til Europa, skiltes deres veje. Nogle vendte hjem til Ungarn, mens andre fandt nye klubber i udlandet. Puskás skulle ikke vende hjem til Ungarn før 1981.

Puskás spillede et par uoficielle kampe for Espanyol, og AC Milan og Juventus var interesserede i spilleren, inden UEFA udelukkede ham fra europæisk fodbold i to år. Da hans karantæne var udløbet forsøgte han at finde en klub i Italien, hvor han nu boede, men det lykkedes ikke pga. hans alder og vægt. Manchester United var lige blevet ramt af München-katastrofen og overvejede Puskás, men det blev ikke til noget.

Puskás var blevet 31 år, havde holdt to års pause og var en smule stor i det. Ind kom Real Madrid, som netop havde vundet deres tredje Europa Cup på tre år med spillere som Alfredo di Stéfano og Paco Gento i front.

Puskás var dog en smule anderledes end de andre, han var en regulær målmaskine, som man næsten ikke så igen før Cristiano Ronaldo og Lionel Messi slog til 50 år senere. I sin første La Liga-sæson scorede Puskás fire hattricks, ét af dem i sin blot anden kamp for klubben.

I alt blev det til 25 mål i 34 kampe i den første. Et ganske fint snit på 0,73 mål pr. kamp, men for Puskás var det faktisk lidt lavt. Sæsonen efter, i 1959-60, scorede han 49 mål i 36 kampe, et snit på 1,36 mål pr. Kamp. Han havde allerede vundet Europa Cuppen to gange i Madrid, men han havde fortsat sit første mesterskab til gode.

Barcelona havde vundet La Liga i både 1959 og 1960, mens Real Madrid måtte nøjes med to 2. pladser. Det var man selvsagt ikke tilfreds med, så de følgende fem sæsoner vandt man mesterskab nr. 7, 8, 9, 10 og 11. Puskás scorede hhv. 44, 40, 31, 28 og 17 mål i alle turneringer. Han blev ligaens topscorer i 1960, 1961, 1963 og 1964 med hhv. 25, 28, 26 og 21 mål.

I 1958-59 scorede han i begge semifinaler i Europa Cuppen mod Atlético Madrid, men var ude af finalen med en skade. Sæsonen efter vandt man turneringen igen. Her scorede Puskás hattricks mod Jeunesse Esch og FC Barcelona, inden han scorede hele 4 mål i finalen mod Eintracht Frankfurt, som blev vundet med 7-3. I 1962 tabte man finalen til Benfica med 5-3 - også her scorede Puskás hattrick. I den sidste europæiske triumf, i 1966, fik Puskás ingen spilletid i finalen, men scorede 5 mål i turneringen.

Specielt i 1960 blev holdet hyldet. Finalen blev spillet i Glasgow, og modstanderne, Frankfurt, havde slået Rangers ud af turneringen på vejen til finalen. Britiske medier skrev bl.a. at Real Madrid spillede som om de var “rørt at engle” og at “selv ikke Eintracht Frankfurt kan have det skidt over at blive slået af sådanne mestre”.

Real Madrid var så suveræne, at Puskás og Di Stéfano havde gang i en leg, hvor det for dem hver især gjaldt om at have bolden når dommeren fløjtede af. De havde jo begge lavet hattricks, Puskás havde faktisk scoret fire gange, så de ville have kampbolden. Da kampen blev fløjtet af var det Puskás der havde den, men Frankfurt-angribere Erwin Stein ønskede bolden og spurgte gentagne gange.

- Jeg ville virkelig gerne have den bold, men ham her havde scoret to mål og tabt. Det er det mindste jeg kan gøre, sagde Puskás om situationen, hvor han endte med at give bolden til Stein.

Med 242 mål i 262 mål blev det til 0,92 mål pr. kamp. Det var længe rekord i Madrid og blev først overgået af Cristiano Ronaldo, som endte sin Real Madrid-karriere på 1,03 mål pr. kamp. Ganske imponerende for en spiller der først kom til som 31-årig efter to år uden en klub.

I 1999 blev Puskás kåret til den sjette bedste spiller i det 20. århundrede, bag Pelé, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Alfredo di Stéfano og Diego Maradona. I dag er han bl.a. kendt gennem FIFA’s årlige pris for årets smukkeste mål, Puskás-prisen.

Da han kom til Madrid som 31-årig var han, efter fodboldens standarder, en stor mand, men han havde et fantastisk spark og en stor spilintelligens.

- Han var fed, men hans venstre fod var vidunderlig. Han flyttede sig kun 5 meter rundt på banen, men de 5 meter var gyldne, sagde Amancio Amaro, mens Canário, også tidligere Real Madrid-spiller påstod, at Puskás spillede, mens han var gravid.

På Real Madrids hjemmeside skriver de, at Puskás havde den bedste venstre fod der nogensinde har betrådt Estadio Santiago Bernabéu, og med folk som Guti, Raúl og Roberto Carlos samt en lang række dygtige modstandere, må det siges at være noget af en bedrift.

Puskás nåede også fire kampe for det spanske landshold. Han stoppede karrieren i 1966, og blev derefter træner i en lang række klubber samt et par lande. Han stoppede som træner i 1993. I 2000 fik han diagnosen Alzheimers sygdom. I september 2006 blev han indlagt på et hospital i Budapest, og den 17. november døde han af lungebetændelse. Han blev 79 år gammel. 

 

Læs om nr. 7 - Gento

Læs om nr. 8 - Casillas

Læs om nr. 9 - Modric

Læs om nr. 10 - Marcelo

Læs om nr. 11 - Roberto Carlos

Læs om nr. 12 - Pirri

Læs om nr. 13 - Butragueño

Læs om nr. 14 - Fernando Hierro

Læs om nr. 15 - Amancio

Læs om nr. 16 - Kroos

Læs om nr. 17 - Míchel

Læs om nr. 18 - Hugo Sánchez

Læs om nr. 19 - Zidane

Læs om nr. 20 - Santillana

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #2 af Matamoro
Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.
Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved Matamoro.
Følgende bruger(e) sagde tak: Raul7-2880, doven, Dragam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #3 af Madrid1998

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

Uenig. Benzema var der før Modric, men Modric har rigtig nok været vigtigere fra 13-18. Siden 18 har Benzema vær​et vigtigere især de sidste 2 sæsoner, men Modric har også været god selvfølgelig.
At Benzema var der 3 år før, samt måden han har båret holdet på som nærmest en mands hær bør give ham den lille fordel.

Modric har rigtig nok været genial, men det har været som en del af meget stærk midtbane og generelt stærkt hold, mens Benzema har været den tydelige hovedperson i et par år nu på et ret svækket og aldrende Real Madrid trup..
Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved Madrid1998.
Følgende bruger(e) sagde tak: ElMadrid

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #4 af Ramos4

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Målscorere har det med at rangere lidt højere end andre spillere. Benzema er nummer 3 på all-time topscorer listen. Det er svært ikke at placere ham rigtig højt.

Selvom det var Cristiano der scorede målene, skal man nu ikke underkende Benzemas rolle i de glade BBC-dage.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #5 af Raul7-2880

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #6 af Madrid1998

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​Med rette, men det er vel umuligt at undgå kritik før eller siden. Selv Messi blev kritiseret en del til sidst, men han er da uden tvivl Barcas største legende nogensinde.

Casillas fik heftig kritik de sidste par sæsoner, men er nr.8 på listen.

Benzema synes jeg også var undervurderet og ikke værdsat under Ronaldo æraen, men var altid en god og vigtig spiller og har imo kun haft 1-2 decideret dårlige sæsoner, men det har han fuldt ud kompenseret for de sidste sæsoner.
 

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #7 af Ramos4

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen. Og et hav af titler og assists der-oveni. Det ville du ikke sætte i top 30? Det siger vist mere om dit eget syn på Benzema. Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #8 af Thomaskjensen
Jeg vil være en dårlig løgner hvis jeg påstod at jeg ikke var på nakken af Benzema for ca. 2 år siden, og han var aldrig kommet på mit top 30 hold.

Men ret skal være ret, jeg var forblindet af alt det negative uden for banen, og bedømte ham ikke "fair" for hvad han bidrager med, og har bidraget med under alle disse år.

Jeg gætter på at Ronaldo er næste på listen, og så forudser jeg at om 2 år har de byttet plads.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #9 af Raul7-2880

Ramos4 post=152639 skrev:

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen. Og et hav af titler og assists der-oveni. Det ville du ikke sætte i top 30? Det siger vist mere om dit eget syn på Benzema. Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 

For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen? 
Nej
Det ville du ikke sætte i top 30?
Jo, formentlig slut 20’erne :-)
Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 
Benzema fra 2009 til 2018 har ikke formået at komme i top 4 i La Liga topscorerlisten (dog delt nummer 4 med Neymar i sæson 15/16.
 
Følgende bruger(e) sagde tak: Dragam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #10 af Madrid1998

Raul7-2880 post=152698 skrev:

Ramos4 post=152639 skrev:

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen. Og et hav af titler og assists der-oveni. Det ville du ikke sætte i top 30? Det siger vist mere om dit eget syn på Benzema. Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 

For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen? 
Nej
Det ville du ikke sætte i top 30?
Jo, formentlig slut 20’erne :-)
Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 
Benzema fra 2009 til 2018 har ikke formået at komme i top 4 i La Liga topscorerlisten (dog delt nummer 4 med Neymar i sæson 15/16.


 

​Zidane kom med i top 20 på 5-6 sæsoner i klubben. Så kan Benzema vel godt klatre fra slut 20’erne til top 5, på 4 meget gode år. Benzema har da været ligeså vigtig, hvis ik vigtigere i 2018 end Zidane var i 2002.
Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved Madrid1998.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #11 af Ramos4

Raul7-2880 post=152698 skrev:

Ramos4 post=152639 skrev:

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen. Og et hav af titler og assists der-oveni. Det ville du ikke sætte i top 30? Det siger vist mere om dit eget syn på Benzema. Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 

For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen? 
Nej
Det ville du ikke sætte i top 30?
Jo, formentlig slut 20’erne :-)
Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 
Benzema fra 2009 til 2018 har ikke formået at komme i top 4 i La Liga topscorerlisten (dog delt nummer 4 med Neymar i sæson 15/16.


 

​Bruh, han er på 404 Real Madrid mål. Det er ikke slutningen af 20'erne. Heller ikke for to år siden.

For to år siden havde Benzema 4 CL-titler og 300-something mål. Det er useriøst at placere ham uden for top 10. Det er ikke bare min holdning - det er objektivt sandt. Medmindre Benzema skal vurderes på helt andre parametre end andre spillere.
Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved Ramos4. Begrundelse: *
Følgende bruger(e) sagde tak: Madrid1998

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #12 af Raul7-2880

Ramos4 post=152702 skrev:

Raul7-2880 post=152698 skrev:

Ramos4 post=152639 skrev:

Raul7-2880 post=152619 skrev:

Matamoro post=152615 skrev: Det er latterligt hvis man placerer Benzema højere på listen end Modric. Modric har en meget større aktie i Real Madrids succes de sidste 8-10 år end Benzema.

​Enig
Man skal blot nogle sæsoner tilbage hvor mange kritiserede Benzema.
Hvis man lavede samme liste for 2 år siden, tvivler jeg stærkt på, om han overhovedet ville få plads i top 30.

​For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen. Og et hav af titler og assists der-oveni. Det ville du ikke sætte i top 30? Det siger vist mere om dit eget syn på Benzema. Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 

For 2 år siden var Benzema vel stadig i top 5 på all-time topscorer listen? 
Nej
Det ville du ikke sætte i top 30?
Jo, formentlig slut 20’erne :-)
Udover én skidt sæson målscoringsmæssigt har Benzema banket kasser ind kontinuerligt siden '09. 
Benzema fra 2009 til 2018 har ikke formået at komme i top 4 i La Liga topscorerlisten (dog delt nummer 4 med Neymar i sæson 15/16.




 

​Bruh, han er på 404 Real Madrid mål. Det er ikke slutningen af 20'erne. Heller ikke for to år siden.

For to år siden havde Benzema 4 CL-titler og 300-something mål. Det er useriøst at placere ham uden for top 10. Det er ikke bare min holdning - det er objektivt sandt. Medmindre Benzema skal vurderes på helt andre parametre end andre spillere.

Bruh​, er du sikker på de tal? :-)
Det er ikke bare min holdning - det er objektivt forkert.
​På nuværende tidspunkt er han i top 10 for mig, med potentialet for at komme i top 5.
Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved Raul7-2880.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum
Annonce