Fun Fact om El Derbi

Madridista.dk giver jer lige lidt statistik og fun fact som en lille appetit-vækker til aftenens kamp.

De to hold har mødt hinanden i 271 officielle kampe med 138 Real Madrid-sejre, 64 uafgjorte og 69 sejre til Atlético Madrid. På Estadio Santiago Bernabéu har de mødt hinanden 96 gange og her har Real Madrid vundet 55 af dem, spillet 25 uafgjort og tabt 16 gange.

Real Madrid har kun vundet en af de seneste 13 opgør nationalt. Det var sejren på 0-3 på Vicente Calderón den 19. november 2016, hvor Cristiano Ronaldo scorede hattrick. I de 12 andre kampe har Atlético Madrid vundet 5 gange og 7 kampe er endt uafgjort.

Atlético Madrid har fået point i de seneste fem besøg på Estadio Santiago Bernabéu, hvor det er blevet til 3 sejre og 2 uafgjorte. Real Madrids seneste sejr daterer sig tilbage til 1. december 2012, hvor Mesut Özil og Cristiano Ronaldo sørgede for målene i sejren på 2-0. Kun et hold har prøvet at få point 6 kampe i træk, nemlig Valencia, som i sæsonerne 1942/43 til 1947/48 fik 2 sejre og 4 uafgjorte.

Aftenens kamp bliver den første med VAR. Real Madrid har hidtil i denne sæson høstet fordel af det 2 gange (Benzemas mål mod Leganés og Asensios mål mod Espanyol), mens man fik Modric´ mål mod Sevilla annulleret. Atlético Madrid er også blevet tilgodeset to gange, nemlig Cabrals annullerede mål for Celta, mens Koke scorede mod Huesca. Man er endnu ikke blevet bortdømt af VAR.

Thibaut Courtois nåede at spille 154 kampe for Atlético Madrid, hvor han blev passeret 125 gange. I dag møder han for tredje gang sit tidligere hold, efter de to kampe mellem Atlético Madrid og Chelsea i sidste sæson. Belgieren bliver den 3. målmand, som har stået for begge hold. De to første var Manuel Pazos og José María Cabo.

Atlético Madrid har været det hold, der indkasserede færrest mål i 5 af de seneste 6 sæsoner, heraf 2 med Courtois og 3 med Jan Oblak. Slovenerens snit er endda bedre end Courtois´, idet han kun har indkasseret 107 mål i 170 kampe.

Benzema skal tilbage på måltavlen. Efter 5 mål i de første 4 kampe, har han nu spillet 4 kampe uden mål, men franskmanden har kun scoret 4 mål i 30 El Derbi-opgør.

Diego Simeone har mødt Real Madrid 27 gange og det er endt med 9 sejre, 9 uafgjorte og 9 nederlag. Det står i stærk kontrast til de 27 opgør inden argentineren, som endte med 2 Atlético Madrid-sejre, 8 uafgjorte og hele 17 Real Madrid-sejre. Hvis Atlético Madrid vinder i aften, bliver Simeone den Atlético Madrid-træner, som har opnået flest sejre mod Real Madrid, idet han så overhaler Luis Aragonés, der nåede 9 sejre i 30 kampe.

Seneste artikler...